Donacija jajnih ćelija u Srbiji

Postupci o trošku RFZO za VTO sa doniranim jajnim ćelijama i spermom

Saznajte sve o načinu realizacije donacije jajnih ćelija i sperme preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije.

Ko sve može da koristi programe donacije jajnih ćelija i sperme u Srbiji?

Programe sa doniranim jajnim ćelijama u Srbiji mogu da koriste žene kod kojih su iscrpljene mogućnosti lečenja neplodnosti sopstvenim reproduktivnim ćelijama, muškarci sa dijagnozom azospermije kod kojih ne postoji mogućnost dobijanja sopstvenog reproduktivnog materijala (nema spermatozoida ni u ejakulatu, ni u testisima) i žene bez partnera koje nemaju dece.

VTO postupak sa doniranim jajnim ćelijama ili spermom je namenjen ženama do navršenih 45 godina bilo da su u zajednici ili bez partnera, i moguć je jedino ukoliko u postojećoj zajednici nemate zajedničko dete.

Jedini preduslov za korišćenje pogodnosti finansiranja postupka od strane države je da ste osiguranik RFZO.

Kako izgleda proces donacija jajnih ćelija u Srbiji?

Za mogućnost korišćenja programa sa doniranim jajnim ćelijama i spermom u Srbiji može se aplicirati isključivo preko portala eUprava za koji je potrebno da imate registrovan nalog. Kako da aplicirate je detaljno pojašnjeno na linku , a na linku u nastavku možete pronaći spisak potrebne dokumentacije – kliknite ovde

Svaki par koji ispunjava gore navedene uslove će moći da realizuje tri postupka vantelesne oplodnje sa doniranim jajnim ćelijama i spermom na teret države, kao i tri krioembriotransfera.

U slučaju žena bez partnera, omogućena su tri stimulisana postupka sa doniranim spermatozoidima, kao i tri krioembriotrasfera embriona. Jedini uslov je da nemaju dete i da su mlađe od 45 godina.

donacija-jajnih-ćelija-u-srbiji

Ko neće moći da realizuje programe sa doniranim jajnim ćelijama i spermom o trošku RFZO?

  • žene koje imaju preko 45 godina života,
  • parovi koje imaju problem sa sekundarnim infertilitetom sa svojim partnerom i treba im donacija jajnih ćelija ili sperme,
  • parovi koji imaju problem sa infertilitetom kod oba partnera pa im je potrebna donacija embriona,
  • žene koje žele da postanu samohrane majke a imaju više od 45 godina,
  • žene i muškarci koji nisu državljani Srbije.

Ukoliko pripadate bilo kojoj od navedenih grupa ljudi koji nemaju pravo na besplatne pokušaje vantelesne oplodnje sa donacijom jajnih ćelija ili sperme ili jednostavno ne želite da rizikujete uspešnost svog programa u klinikama u Srbiji i sa lekarima koji još uvek nemaju iskustvo u radu sa doniranim genetskim materijalom i želite da idete samo u klinike sa proverenim uspehom, pišite nam ili nas pozovite za BESPLATNE konsultacije sa preko 15 klinika u 10 zemalja Evrope.

O svim vrstama programa donacije jajnih ćelija možete saznati više na našoj stranici donacija jajnih ćelija ili pozivom na broj Viber/WhatApp +381.60.0726.525

 

 

Želite da dobijete ponudu za neki od naših tretmana?

Kontaktirajte nas i dobićete vašu individualnu ponudu ili savet koji je tretman najbolji za vas.
Call Now Button