Matične ćelije za lečenje neplodnosti kod žena

Kako se matičnim ćelijama može pomoći kod neplodnosti?

Mezenhimalne matične ćelije menstrualne krvi (MB-MSC) mogu se izolovati iz menstrualne krvi kod žene. Ove ćelije imaju visok potencijal za proliferaciju, samoobnavljanje i višestruku diferencijaciju. Pored toga, čini se da imaju brojne prednosti u poređenju sa matičnim ćelijama koje potiču iz drugih izvora, uključujući lakoću sakupljanja, sigurnu i neinvazivnu proliferaciju, bez etičkih problema i bez autoimunih odgovora na odbacivanje.

Kakvi su terapijski efekti ovog tretmana?

Lečenje mezenhimskim matičnim ćelijama poboljšava proizvodnju hormona, veličinu jajnika, debljinu endometrijuma i protok krvi u endometrijumu.

Lečenje matičnim ćelijama obnavlja funkciju jajnika i dovodi do stvaranja zrelih jajnih ćelija. Kod žena, ultrazvuk je pokazao da je lečenje mezenhimskim matičnim ćelijama poboljšalo i veličinu jajnika i debljinu endometrijuma pacijentkinje sa prevremenim otkazivanjem jajnika. Štaviše, analiza protoka krvi pokazala je bogatiji signal u endometrijumu. U nedavnoj studiji tretman prevremenog otkazivanja jajnika matičnim ćelijama uspostavio je menstruaciju i omogućio ženi da zatrudni i rodi zdravu bebu.

Menstruacije su ponovo otpočele 3 meseca nakon terapije matičnim ćelijama kod 20% lečenih žena nakon prve primene matičnih ćelija, koja je povratila rezervu jajnika i sekretornu funkciju prethodno atrofičnog endometrijuma .

Praćenje najpouzdanijih medicinskih izvora na svetu pokazuje 648 objavljenih studija o terapiji zasnovanoj na matičnim ćelijama za lečenje različitih vrsta insuficijencije i poremećaja jajnika, pokazuje da matične ćelije mogu da ubrzaju podmlađivanje tkiva jajnika, regulišu sistemski nivo hormona vezan za pol i na kraju povećavaju stopu plodnosti. Dokazi sugerišu da bi se terapije zasnovane na matičnim ćelijama mogle smatrati alternativnim načinom postupanja sa ženama koje prolaze POI.

Šta paket lečenja matičnim ćelijama obuhvata?

Paket uključuje:

– 30+ medicinskih testova

– konsultacije sa lekarom

– Smeštaj (na klinici ili hotelu***)

– Prevodilačka služba (engleski, kineski, ruski, ukrajinski)

– Transfer od/do aerodroma

– 24/7 podrška

– Medicinsko praćenje tokom 1 godine

* Materijal matičnih ćelija do 30 miliona ćelija; mogu se koristiti pupčana vrpca, menstrualna krv ili matične ćelije izveđene iz masnog tkiva (doze i vrstu materijala matičnih ćelija naši lekari biraju za svakog pacijenta pojedinačno).

** Spisak pregleda može se izmeniti ili proširiti u skladu sa preporukama lekara

 

Moguće metode administracije ćelijskog materijala:

– intravenozno

– intraovarijalno

Svaki pacijent dobija sertifikat o analizi materijala matičnih ćelija koji potvrđuje njihov kvalitet.

 

Koje su najčešće indikacije za lečenje matičnim ćelijama?

– preuranjeno otkazivanje jajnika (POF)

– amenoreja

– hipergonadotropizam

– hipoestrogenizam

– rana menopauza

– produženje rezerve jajnika

– sindrom policističnih jajnika

 

Kako izgleda postupak lečenja matičnim ćelijama?

Postupak lečenja matičnim ćelijama je nehirurški, praktično je bezbolan i pacijenti ga dobro podnose. Mogući kratkoročni neželjeni efekti neposredno nakon transplantacije ćelija su crvenilo na mestu injekcije i blagi porast telesne temperature. Ovi efekti se obično smiruju za 1 do 2 sata. Način primene ćelijskog materijala lekar bira pojedinačno za svaki slučaj.

 

A kada ću videti rezultate lečenja?

Odgovor pacijenta na lečenje zavisi od velikog broja različitih bioloških faktora, ali takođe zavisi od ponašanja i načina života pacijenta. Pacijentima napominjemo da terapija matičnim ćelijama obično daje merljive rezultate u roku od 3-6-9 meseci nakon lečenja. Međutim, imali smo mnogo pacijenata koji su zabeležili poboljšanja u kvalitetu života i smanjenje svojih simptoma u prvih nekoliko nedelja nakon lečenja. Svaki pacijent je jedinstven i drugačije će reagovati na lečenje, pa je nemoguće garantovati bilo kakav konkretan rezultat za pojedinca, jer je telo svake osobe različito i reagovaće na različite načine.

CENA: na upit

Zakažite BESPLATNU konsultaciju

Kada zakažete BESPLATNU konsultaciju, IVF koordinator će vam se javiti ili pustili email sa više detalja o svim programima koji vas zanimaju i obezbediće vam individualno mišljenje od nekoliko lekara za vašu zdravstvenu situaciju, kao i savet koji tretman je najbolji za vas.

Call Now Button