VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama

Vantelesna oplodnja je bezbedna i efikasna procedura lečenja neplodnosti, kako po ženu, tako i po novorođeno dete, za šta danas postoje brojni naučni dokazi, i iako ne predstavlja “čarobni štapić”, sa stopom uspeha po ciklusu od oko 50% koliko danas iznosi evropski prosek, efikasnija je od spontanog začeća kod zdravog mladog para.

Sam postupak vantelesne oplodnje obuhvata brojne laboratorijske tehnike kojima reproduktivni biolog – endokrinolog u laboratoriji manipuliše spermatozoidima i jajnim ćelijama u cilju stvaranja embriona, koji se kasnije vraća u telo žene.

Jedan od najtraženijih postupaka asistirane reprodukcije upravo jeste VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama.

Kada je VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama najbolji izbor?

Ukoliko imate do 35 godina i sa svojim partnerom pokušavate da ostanete u drugom stanju više od godinu dana bez zaštićenih seksualnih odnosa, ili imate više od 35 godina i pokušavate da zatrudnite više od 6 meseci bez uspeha, potrebno je što pre obratiti se lekaru, specijalisti  fertiliteta.

Nakon obavljanja osnovnih pregleda i laboratorijskih nalaza, specijalista fertiliteta utvrdiće da li vam je potrebno da prvo pokušate sa Intrauterinom inseminacijom – IUI, kao prvom potpomognutom oplodnjom kojoj se pribegava. Ova metoda je manje invazivna ali ima nisku stopu uspeha i malom broju parova pomaže.

Kada obavite kompletnu dijagnostiku i odgovarajuće analize, lekar specijalista donosi odluku odluku o indikaciji za postupak VTO. Najčešće indikacije su muški faktor neplodnosti, začepljenost jajovoda, teška endometrioza, iscrpljena ovarijalna rezerva, infertilitet nepoznatog uzroka i brojna druga stanja gde dosadašnje lečenje nije dalo rezultata.

Koji programi spadaju u VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama?

Kod vantelesne oplodnje sa sopstvenim jajnim ćelijama razlikujemo osnovna dva programa:

VTO sa ICSI metodom

Najčešći VTO program za mlađe žene koje imaju poteškoće u prirodnom zasnivanju porodice zbog muškog faktora.

 

VTO sa PGS

Za žene koje imaju ponovljene pobačaje, neuspele implantacije embriona i niz neuspelih pokušaja VTO, za žene nakon 35 godine života.

vto-sa-prenosom-citoplazme

VTO sa transferom citoplazme

Za žene koje žele da poboljšaju svoje jajne ćelije uz pomoć citoplazme iz donorske jajne ćelije

vto-sa-sopstvenim-i-doniranim-jajnim-celijama

VTO sa sopstvenim i doniranim jajnim ćelijama

Program koji vam omogućava da u jednom ciklusu probate još jednom sa svojim jajnim ćelijama.

Pored navedenih programa, neke od klinika za vantelesnu oplodnju specijalizuju se za programe VTO za žene sa 40 i više godina kao i prirodne, nestimulisane VTO cikluse ili cikluse sa blagim stimulacijama, takozvane „mild VTO“ programe. 

Koje sve metode vantelesne oplodnje postoje?

Vantelesna oplodnja može nekad izgledati kao neki fabrički postupak, jer uključuje više koraka koji se dešavaju u vrlo određenom redosledu, a nakon svakog koraka imamo manje „materijala“.

Da bismo ilustrovali ovu našu priču, napravili smo grafički prikaz kako ovaj proces može izgledati za prosečnu 32-godišnjakinju. Vredi napomenuti da za mnoge žene i parove broj jajašaca ili embriona nakon svakog koraka možda neće izgledati ovako dobro. 

ivf-korak-po-korak-primer

Posavetujte se sa ličnim koordinatorom

Donacija-jajnih-celija

Potreban vam je specijalista za fertilitet?

Naši medicinski timovi uspešno su doneli na svet preko 3.000 beba nakon više od 10.000 ciklusa In Vitro oplodnje.

Zašto je Link4Med siguran partner za vas?

Link4MED je agencija koja će vam pomoći da u inostranstvu odaberete tretman ili program, kliniku i lekara koji baš vama odgovara, da ceo tretman zakažete i organizujete vaš kompletni boravak tokom medicinskog tretmana koji odaberete. Za vas, na stranom jeziku obavićemo sve potrebne konsultacije, prevode dokumentacije, online razgovore sa lekarima i kompletno vas pripremiti za tretman u inostranstvu.

Pružićemo vam podršku kroz ceo proces: od odabira i planiranja vašeg tretmana, pomoći u prikupljanju svih neophodnih medicinskih rezultata, zakazivanja tretmana do izbora dodatnih usluga, uključujući rezervaciju avionske karte, smeštaja, organizacije prevoza i prevoda.

Zato što duboko cenimo uspeh, zadovoljstvo i udobnost naših pacijenata, učinićemo vaše lečenje jednostavnim i sigurnim.

Priče naših klijenata

IVF-ICSI-uspesnost

“Beskonačno hvala celom timu, koji nam je pomogao da ostvarimo svoj san. 11. 06. 2018. rodio se naša predivna devojčica Mila.”
Hvala vam, S i J

ICSI-vantelesna-oplodnja-uspesnost

“Hvala vam što ste nam pomogli da ostvarimo naš san, i postanemo roditelji posle 11 godina.
Vi ste tim koji uvek pobeđuje.”

Česta pitanja

Zašto bi trebali da razmotrite medicinske tretmane van svoje države?

Tranzicija državnog zdravstvenog sistema, nepripremljenost i neiskustvo u organizaciji rada s pacijentima u privatnom zdravstvenom sistemu, neznanje i jednoličan pristup prema pacijentu dovodi do ogromnog nezadovoljstva pacijenata uslugama koje pružaju na balkanskom tržištu.
Te informacije mogu vam biti neočekivane, ali gotovo svi tretmani koje nudimo u inostranstvu takođe su jeftiniji nego u vašoj zemlji.
Takođe, odlučili smo da vam ponudimo tretmane koji nisu dostupni u vašoj zemlji, a koji se ne nude ili na bilo koji način restriktivno nude ili su potpuno inovativni, imaju novi i moderan pristup i kao takvi ne postoje na Balkanu.

Kako možete komunicirati sa lekarom u drugoj državi?

U sklopu naše usluge pružićemo vam pomoć i olakšati sve potrebne aktivnosti između vas i lekara.

Dodatna korespondencija pre putovanja po želji se može voditi telefonom, e-poštom i online pozivom putem Skype ili VIber aplikacije.

Možemo li da za vas odaberemo ili da vas savetujemo koje lekare i / ili bolnice da posetite?

Naša jedina svrha je da vam pružimo potrebne alate i informacije kako biste imali informisani i edukovani izbor o mogućnostima lečenja u inostranstvu. Apsolutno nećemo potencirati, savetovati, zagovarati nijednog od lekara ili zdravstvenih ustanova u našoj mreži. Izbor u potpunosti zavisi od vas.

Olakšaćemo vaše istraživanje i pružiti odgovore na mnoštvo pitanja koja imate, i vodićemo vas prema izboru najboljeg lečenja za vaše zdravstveno stanje.

Koliko ću trebati da ostanem u stranoj zemlji?

Vaše planove putovanja u potpunosti će diktirati procedura koju odaberete. Jednom kada odaberete proceduru, obavestićemo Vas o preporučenom vremenu koje je potrebno da provedete u inostranstvu pre povratka.

Uobičajeno, u inostranstvu će biti potrebno da ostanete 5-7 dana.

Mogu li pripremiti sve obavezne preglede / testove u klinici u svojoj državi ?

Obično to nije problem.

Međutim, ako na zahtev klinike još uvek morate uraditi neke ili sve analize u njihovoj bolnici / klinici, to će vam biti jasno naznačeno kao i troškovi tih analiza.

Koji je procenat uspešnosti ovakvih programa VTO?

Da bi program VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama uspeo potrebno je mnogo kockica da se složi, a ono što najviše utiče na uspešnost programa vantelesne oplodnje su definitivno godine života pacijentkinje.

Pored ovog faktora, na uspešnost VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama utiču broj jajnih ćelija odnosno veličina ovarijalne rezerve žene, kao i kvalitet njenih jajnih ćelija.

Uobičajeno, prosečna stopa uspeha VTO programa je oko 50-55%.

Šta sve ulazi u cenu programa?

Uobičajeno u programe VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama uključene su sledeće faze programa:

 

  • Konsultacije sa specijalistom, doktorom i medicinskim koordinatorom, koji će biti u stalnom kontaktu sa vama kroz sve korake tretmana.
  • Individualni plan tretmana za svakog pacijenta.
  • Praćenje ovarijalne stimulacije.
  • Praćenje odgovora jajnika na hormonsku stimulaciju
  • Vadjenje jajnih ćelija pod opštom anestezijom.
  • Analiza sperme i priprema sperme.
  • Intracitoplazmatska injekcija sperme (ICSI)
  • Embrio kultura
  • Transfer embriona.

Koliko vremena je potrebno da se organizuje jedan ovakav program u inostranstvu?

Ceo postupak vaše pripreme za VTO program može da se odvija kod kuće jer lekari klinika sa kojima sarađujemo prihvataju rezultate svih pripremnih pregleda koje obavite kod kuće. Takođe, i hormonsku stimulaciju možete obaviti kod kuće uz pomoć vašeg ginekologa a po programu koji za vas izrade lekari inostrane klinike.

U inostranstvo se putuje samo 1, u periodu oko 10og dana vaše stimulacije i tamo ostajete oko  5-7 dana, kada se vade vaše jajne ćelije, vaš partner daje uzorak sperme i oplođeni embrioni se vraćaju putem embrio transfera u vašu matericu.

Call Now Button