Da li će dete ličiti na mene?

Ukoliko još uvek procesuirate savet lekara da je vreme da razmišljate o vantelesnoj oplodnji sa donacijom jajnih ćelija onda bi vam sigurno bilo zanimljivo da saznate o prednostima korišćenja donorskih programa. Ukoliko vam je potrebna donacija jajnih ćelija i već se pripremate za ovaj program, onda je ovaj i narednih nekoliko tekstova baš za vas.

Želimo da vam pružimo sve potrebne informacije i odgovorimo na sva vaša eventualna pitanja i dileme i zato smo sa temom kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija otpočeli seriju tema koje se tiču postupka donacije jajnih ćelija.

Da li će dete ličiti na mene?

Čak i kada se koristi donorska jajna ćelija, primalac, odnosno žena kojoj se transferira embrion koji je nastao iz donorske jajne ćelije i sperme partnera ima veliki uticaj na razvoj fetusa. Njeno zdravlje i način na koji se brine o sebi tokom trudnoće će uticati i na dete, čak i nakon rođenja.

Stepen do kojeg primalac ima uticaja na izgled deteta nikada nije poznat. Međutim, još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je da će dete imitirati svoje roditelje – njihov izraz lica, govor tela i navike.

Takođe, nasleđe je mnogo komplikovanije nego što se to mislilo do pre pet ili deset godina. Mislilo se da dete definišu samo donorska jajna ćelija i sperma. Međutim, u međuvremenu smo shvatili da na izgled i ličnost deteta ne utiče samo njihov genetski materijal.

Trenutno, nova oblast nazvana epigenetika je predmet značajnih naučnih istraživanja. Polje se bavi proučavanjem naslednih, uočljivih karakteristika koje ne uključuju promenu u DNA sekvenci. Drugim rečima, uticaj okruženja, načina života i drugih faktora na izgled i ponašanje deteta.

Kako bolnice izaberu odgovarajućeg donora jajnih ćelija?

Bolnice su odgovorne za pregled i odabir svakog donora jajnih ćelija pre nego što udje u program. Da bi se osigurao najbolji odabir donora prema primaocu jajne ćelije, prvo se uzimaju u obzir fizičke karakteristike donora kao što su visina, težina, boje za kosu i oči, i tako dalje – često bolnice koriste i softver za prepoznavanje lica koji im olakšava ovaj posao mapirajući biometriju primateljke jajne ćelije odnosno pacijentkinje. Koordinatori u bolnici koriste te informacije zajedno sa fizičkim karakteristikama primaoca da analiziraju bazu podataka donora i pronadju najbolju moguće poklapanje.

Potpuno je razumljivo da je pitanje “kako će beba izgledati” za vas kao pacijente strahovito emotivna. Zbog toga mi pokušavamo da zajedno sa medicinskim osobljem bolnice pronadjemo idealnog donora koristeći najnoviju tehnologiju u kombinaciji sa ljudskim faktorom.

Programe donacije jajnih ćelija nudimo u saradnji sa bolnicama za vantelesnu oplodnju u Ukrajini, bolnicama koje ima svoje banke jajne ćelija i kod kojih u program možete ući odmah, bez čekanja.

office@link4med.com

Viber / Whatsapp +381.60.0726.525

Želite da dobijete ponudu?

Kontaktirajte nas i dobićete posebnu ponudu kao i predlog tretmana koji najviše odgovara vašim zahtevima

Šta je blagi ciklus VTO?

infertilitet kod žena

Podrška partnera u borbi sa neplodnošću

Infertilitet – psihološko savetovanje

Neplodnost i psihološka borba

Infertilitet – psihološko savetovanje

Kalkulator koji izračuna uspešnost vašeg IVF

IVF kalkulator - da li mogu da proverim koju šansu imam da zatrudnim nakon IVF-a ? Kada govorimo o šansi za trudnoću, mislimo na statistiku uspešnosti lečenja IVF-om. Razmislite na trenutak koja bi statistika bila najbolja sa stanovišta pacijenta? Naravno, procenat...

Embriotransfer 3 ili 5 dan?

Prednosti i mane embriotransfera na 3 ili 5 dan

Uzroci neplodnosti mogu imati psihosomatsko poreklo?

Infertilitet – psihološko savetovanje

Transfer 1 ili više embriona?

Šta preporučuju lekari u inostranim IVF klinikama

Kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija?

Na osnovu čega se donor jajnih ćelija odabira?

Kako izabrati idealnog donora jajnih ćelija?

Ukoliko se pripremate za IVF sa doniranim jajnim ćelijama treba ovo da znate

Zašto nam je važan PGS i PGD?

Pre implatacione genetske analize embriona

Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

Osnovne informacije o VTO programu sa doniranim jajnim ćelijama

Najpovoljniji program donacije jajnih ćelija u Evropi

Naša partnerska IVF klinika iz Ukrajine nudi najpovoljniji program donacije jajnih ćelija

Da li mogu da postanem samohrana majka pomoću donacije jajnih ćelija?

Da li želite da imate svoje dete, ali nemate partnera? Postanite samohrana majka

Kako se mogu usvojiti embrioni?

Šta je program usvajanja embriona?

Želite da započnete program?

Ako želite da saznate više, pošaljite nam pitanje ili upit za vaš lični plan lečenja

Call Now Button