Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

Šta sve treba da znate?

U bilo koji tretman vantelesne oplodnje sa donacijom jajnih ćelija, uključena su tri glavna aktera:

  • primalac donirane jajne ćelije (žena),
  • partner (muško) i
  • donorka jajnih ćelija.

Uparivanje sa donorom

Sve donorke imaju između 18-35 godina, zdrave su i podvrgavaju se intenzivnom fizičkom i psihološkom testiranju. Konačno, donor se u nekim bolnicama bira individualno od strane budućih roditelja, ali ipak mora biti izabran i od strane medicinskog tima koji mora garantovati najveće moguće fenotipske (izgled) i imunološke (krvne grupe) sličnosti sa pacijenktinjom.

Uspešan proces selekcije donorke o kom smo već pisali je praćen odgovarajućim podudaranjem donora i primateljke je od ključnog značaja. Obe žene treba da budu u potpunosti pregledane, a navodjenje svih istorija bolesti i pacijentkinje i donorke je apsolutno neophodno.

Debljina materice

Priprema endometrijuma pacijentkinje je takođe od ključnog značaja. Nekada je preporučljivo i da se uradi probni transferi embriona obavljaju pre pravog transfera radi sagledavanja svih mogućih rizika, a pregledi i testovi iz krvi moraju se redovno uraditi kako bi se obezbedio pravilan hormonski nivo kod primateljke i odgovarajuća debljina endometrijuma.

Postoje brojne diskusije na temu optimalnog merenja debljine zida materice, koje će povećati verovatnoću implantacije embriona. Endometrijum od oko 7mm se obično smatra pogodnim, i trenutno ne postoji konkretno utvrdjena specifična debljina, nego je lekar utvrdjuje od slučaja do slučaja.

Donacija sveže ili zamrznute jajne ćelije?

Novi postupci vitrifikacije (zamrzavanja) tkiva promenili su budućnost vantelesne oplodnje i sada je ishod, koristeći zamrznute jajne ćelije, jednako dobar u poredjenju sa svežim. O razlici embrio transfera sa svežim i zamrznutim jajnim ćelijama možete pročitati na OVOM linku.

Vitrifikacija je takođe promenila način na koji je vantelesna oplodnja sa donacijom jajnih ćelija sinhronizovana. Upotreba zamrznutih jajnih ćelija omogućava ne-sinhronizovani pristup između primaoca i donora jajnih ćelija. Prilikom korišćenja zamrznutih jajnih ćelija do procesa traženja odgovarajućeg donora može doći “u pokretu”, što znači da ne postoji lista čekanja pošto se donori stalno stimulišu; jajne ćelije su već izvadjene i spremne za upotrebu.

Dok upotreba svežih jajnih ćelija ne može da pruži toliko fleksibilnosti, sinhronizovani ciklus, međutim, osigurava da su primaoci jajnih ćelija prethodno mnogo preciznije “upareni” sa svojim donorima.

Oba protokola su jednako dobra i lični je izbor za pacijenta i medicinskih timova u IVF klinikama da odrede šta je najbolje u svakoj pojedinačnoj situaciji. Odluka bi mogla da zavisi od zdravlja, potreba i preferencija primaoca, lokacije klinike i rasporeda pacijenata.

Kod naših pacijenata insistiramo na opsežnoj pripremi i analizi zdravstvenog stanja svakog pacijenta pre otpočinjanja programa donacije jajnih ćelija. Proverite programe donacije jajnih ćelija koje nudimo u saradnji sa našim partnerima iz Ukrajine, Grčke, Češke, Rusije, Španije i sa Severnog Kipra, bolnicama koje imaju više od 15 godina iskustva u programima sa donacijom vitrifikovanih i svežih jajnih ćelija, doniranjem embriona i usvajanjem embriona.

office@link4med.com

+381.60.0726.525

Želite da dobijete ponudu za neki od naših tretmana?

Kontaktirajte nas i dobićete vašu individualnu ponudu ili savet koji je tretman najbolji za vas.

Šta je blagi ciklus VTO?

infertilitet kod žena

Podrška partnera u borbi sa neplodnošću

Infertilitet – psihološko savetovanje

Neplodnost i psihološka borba

Infertilitet – psihološko savetovanje

Kalkulator koji izračuna uspešnost vašeg IVF

IVF kalkulator - da li mogu da proverim koju šansu imam da zatrudnim nakon IVF-a ? Kada govorimo o šansi za trudnoću, mislimo na statistiku uspešnosti lečenja IVF-om. Razmislite na trenutak koja bi statistika bila najbolja sa stanovišta pacijenta? Naravno, procenat...

Embriotransfer 3 ili 5 dan?

Prednosti i mane embriotransfera na 3 ili 5 dan

Uzroci neplodnosti mogu imati psihosomatsko poreklo?

Infertilitet – psihološko savetovanje

Transfer 1 ili više embriona?

Šta preporučuju lekari u inostranim IVF klinikama

Kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija?

Na osnovu čega se donor jajnih ćelija odabira?

Da li će dete ličiti na mene?

Da li ste se suočili sa ovim strahom?

Kako izabrati idealnog donora jajnih ćelija?

Ukoliko se pripremate za IVF sa doniranim jajnim ćelijama treba ovo da znate

Zašto nam je važan PGS i PGD?

Pre implatacione genetske analize embriona

Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

Osnovne informacije o VTO programu sa doniranim jajnim ćelijama

Najpovoljniji program donacije jajnih ćelija u Evropi

Naša partnerska IVF klinika iz Ukrajine nudi najpovoljniji program donacije jajnih ćelija

Da li mogu da postanem samohrana majka pomoću donacije jajnih ćelija?

Da li želite da imate svoje dete, ali nemate partnera? Postanite samohrana majka

Kako se mogu usvojiti embrioni?

Šta je program usvajanja embriona?

Želite da započnete program?

Ako želite da saznate više, pošaljite nam pitanje ili upit za vaš lični plan lečenja

Call Now Button