Kalkulator koji izračuna uspešnost vašeg IVF

IVF kalkulator – da li mogu da proverim koju šansu imam da zatrudnim nakon IVF-a ?

Kada govorimo o šansi za trudnoću, mislimo na statistiku uspešnosti lečenja IVF-om. Razmislite na trenutak koja bi statistika bila najbolja sa stanovišta pacijenta?

Naravno, procenat živorođene dece po IVF ciklusima i naravno uspešnost u vezi sa godinama žene. Idealno bi bilo da se takva statistika predstavi uzimajući u obzir uzroke neplodnosti pacijenta, odnosno zasebnu statistiku za svaki od uzroka neplodnosti. U ovom slučaju verovatno možete proceniti u kojoj ste grupi i kakve su vaše statistike u pogledu vaših šansi da zatrudnite, a u najboljem slučaju šanse za rođenja deteta.

Naravno, vredno je pitati kliniku u kojoj ćete se lečiti, o njihovim iskustvima i uspešnostima u lečenju pacijenata sličnih vama – barem u smislu starosti, uzrocima neplodnosti i istoriji bolesti. Ne može mnogo klinika odgovoriti na takvo pitanje. Obično se statistika zasniva samo na starosti žene. Ipak, za vas imamo dobre vesti!

Postoji mnogo alata na internetu za predviđanje uspešnosti IVF-a koji pomažu u izračunavanju vaših šansi za trudnoću nakon IVF-a i zapravo ili rođenja deteta nakon IVF-a. Svaki od njih zasnovan je na različitim podacima i metodologijama. Treba imati na umu da su to statističke metode i da ih treba tretirati samo kao vodič.

Mi ćemo vam predstaviti samo jedan za koji smatramo da je najuspešniji prediktor.

Da li vredi koristiti kalkulator uspešnosti IVF-a?

Definitivno su ti kalkulatori vredni za pogledati. Kao pacijentu, jedan od najvažnijih podataka koji vam pomaže da identifikujete najprikladnijeg lekara i kliniku je stopa uspešnosti IVF-a. Verovatno već znate da većina klinika ograničava podatke o stopi uspeha lečenja na takozvane stope trudnoće, dakle kliničku trudnoću (obično 6-8 nedelja) po prenosu embriona.

U slučaju statističkih modela, dobićete informacije o stvarnim mogućnostima ne za trudnoću, već za rođenje deteta. Zapravo, koji procenat pacijenata koji su bili u sličnoj medicinskoj situaciji kao i vama uspešno je završio lečenje IVF-om? Pomoću on-line statističkih modela možete proveriti koliko – statistički – klinika odstupa u svom predstavljanju od alata koji deluju na veoma velikim podacima – najmanje 100 000 ciklusa IVF.

Zapamtite da je veličina podataka na kojima se zasnivaju statistike od ključnog značaja. Ukratko, što više podataka o ciklusima IVF-a to je tačnija statistika i najbliža je istini. Zašto je to? Zamislite situaciju da vam klinika za IVF daje statistiku za odabrane parametre IVF-a i iznosi 50%. Postavlja se pitanje kolika je veličina uzorka na kojem je izračunato? Šta ako bi klinika imala 10 takvih pacijenata i 5 je zatrudnelo? Sa svakim narednim pacijentom, takva statistika – do određene tačke (određene veličine uzorka) može se značajno promeniti i dole i gore. Zato je odgovarajuća grupa na kojoj se pripremaju statistike toliko važna.

IVF Kalkulator – testirajmo ga

SART PREDICTOR

Ovo je sjajan prediktor uspešnosti IVF za pacijente kod koga možete proceniti verovatnoću da zatrudnite i rodite dete. Ovaj kalkulator uspešnosti IVF takođe pokazuje kumulativnu stopu uspeha za 2 i 3 ciklusa IVF.

Pored toga, pronaći ćete i informacije o riziku da postignete višeplodnu trudnoću. Prediktor je razvio SART (Society for Assisted Reproductive Technology) u SAD na osnovu oko 500.000 ciklusa IVF-a, koje je od 2006. godine radilo preko 320.000 žena, na osnovu podataka sa preko 80% klinika za IVF u SAD. Sa tako velikom statističkom grupom rezultati će se sigurno približiti stvarnosti. IVF klinike u SAD nude veoma dobar kvalitet terapije, visok stepen uspeha i pristup savremenim terapijskim metodama.

Ovo SART piše o svom modelu: „Ovaj model uključuje samo sekvencijalne embriotransfere svežih embriona, bez transfera zamrznutih embriona.“

Ono što je vredno napomenuti za razliku od drugih modela je da SART PREDICTOR uzima u obzir BMI (BMI – Body Mass Index, odnosno Indeks telesne mase koji može imati značajan značaj u lečenju neplodnosti), koji se automatski izračunava na osnovu visine i težine.

Kalkulator se nalazi klikom na ovaj link i na engleskom jeziku je.

https://www.sartcorsonline.com/predictor/patient

Hoćete da probate?

Na nekoliko fotografija smo preveli sva pitanja na koja treba da odgovorite i objašnjenje rezultata koje će te dobiti, da možete da koristitite kalkulator iako ne znate dovoljno engleski jezik.

 

Kalkulator se odnosi i na IVF programe sa sopstvenim i sa doniranim jajnim ćelijama.

 

Popunjavanje podataka

Ceo upitnik sadrži 2 grupe pitanja – ovo je prva. Popunite ili odaberite na padajućem meniju podatke koji odgovaraju vašem slučaju i potom pređite na sledeći odeljak.

Ovo je drugi deo upitnika gde popunjavate vaše dijagnoze odnosno razloge vaše neplodnosti. Kada sve popunite nemojte da zaboravite da pritisnete i dugme na kraju „Izračunaj moj procenat uspešnosti“

Rezultati kalkulatora

Ovo je prvi deo vaših rezultata koji vam govori o tome koliki je kumulativni procenat uspešnosti živog rođenja vašeg budućeg deteta nakon IVF postupka.

Na ovaj način, moćićete da dobijete pretpostavku uspeha vaših narednih IVF ciklusa KUMULATIVNO.

Cilj lečenja IVF-om je jedna zdrava beba rođena u punoj gestaciji. U ovom kalkulatoru se upoređuje stopa živog rođenja deteta i šansu za višeplodnu trudnoću (blizanci, trojke) kada se prenose dva embriona.

Zašto su trudnoće sa blizancima i trojkama visoko rizične? U poređenju sa jednim novorođenčetom, rizik od smrti novorođenčadi je više od 4 puta veći kod blizanaca, a 13 puta veći kod trojki.

Želite da dobijete ponudu za neki od naših tretmana?

Kontaktirajte nas i dobićete vašu individualnu ponudu ili savet koji je tretman najbolji za vas.

Šta je blagi ciklus VTO?

infertilitet kod žena

Podrška partnera u borbi sa neplodnošću

Infertilitet – psihološko savetovanje

Neplodnost i psihološka borba

Infertilitet – psihološko savetovanje

Embriotransfer 3 ili 5 dan?

Prednosti i mane embriotransfera na 3 ili 5 dan

Uzroci neplodnosti mogu imati psihosomatsko poreklo?

Infertilitet – psihološko savetovanje

Transfer 1 ili više embriona?

Šta preporučuju lekari u inostranim IVF klinikama

Kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija?

Na osnovu čega se donor jajnih ćelija odabira?

Da li će dete ličiti na mene?

Da li ste se suočili sa ovim strahom?

Kako izabrati idealnog donora jajnih ćelija?

Ukoliko se pripremate za IVF sa doniranim jajnim ćelijama treba ovo da znate

Zašto nam je važan PGS i PGD?

Pre implatacione genetske analize embriona

Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

Osnovne informacije o VTO programu sa doniranim jajnim ćelijama

Najpovoljniji program donacije jajnih ćelija u Evropi

Naša partnerska IVF klinika iz Ukrajine nudi najpovoljniji program donacije jajnih ćelija

Da li mogu da postanem samohrana majka pomoću donacije jajnih ćelija?

Da li želite da imate svoje dete, ali nemate partnera? Postanite samohrana majka

Kako se mogu usvojiti embrioni?

Šta je program usvajanja embriona?

Želite da započnete program?

Ako želite da saznate više, pošaljite nam pitanje ili upit za vaš lični plan lečenja

Call Now Button