Konačno postoji rešenje i za azoospermiju

Kako tretman matičnim ćelijama može pomoći kod neplodnosti muškaraca?

Azoospermija je stanje u kojem u ejakulatu muškarca nema živih ili zrelih spermatozoida. Ejakulat može sadržati spermu sa drugim ćelijama, stoga postojanje tečnog ejakulata ne sugeriše postojanje ćelija sperme.

Azoospermiju možemo podeliti u dve glavne kategorije:

Opstruktivna azoospermija: Kada postoji opstrukcija, ćelije sperme ne mogu da izađu u ejakulat iako postoji aktivna proizvodnja sperme. Opstruktivna azoospermija može biti uzrokovana brojnim razlozima. Glavni uzrok opstruktivne azoospermije danas je vazektomija, što bi bilo nešto čega bi pacijent bio svestan. Međutim, postoje i drugi problemi koji mogu blokirati ulazak spermatozoida u ejakulat. Ovi problemi bi obuhvatali: Probleme sa duktalnim sistemom gde spermatozoidi treba da putuju da bi došli do uretre. Jednom kada sperma napusti testise (testise) (što je mesto stvaranja), prolazi kroz nekoliko drugih struktura. Te strukture su epididimis, vas deferens (ponekad se naziva i ductus deferens), ejakulacijski kanal i uretra. Bilo koji problem koji uključuje transport sperme iz jedne strukture u drugu, ili čak unutar njih, može blokirati izlazni put sperme. Slika desno pomoći će vam da vizualizujete ove strukture.

Problemi sa ejakulacijom kod kojih proces emisije može biti neispravan. Ćelije sperme se obično deponuju u uretru pre ejakulacije. Ovo je poznato kao emisija. Može doći do „kvara“ zbog neuroloških oštećenja ili u nekim slučajevima zbog nekontrolisanog dijabetesa.

U slučajevima opstruktivne azoospermije, upotreba hirurških tehnika ekstrakcije sperme zvanih VTO sa Tesa postupkom često pomaže u dobijanju prihvatljivog broja spermatozoida koji će se koristiti tokom IVF ciklusa.

Lečenje ne-opstruktivne azoospermije: Kada je azoospermija neopstruktivna, postoji problem stvaranja / sazrevanja sperme. U neopstruktivnoj azoospermiji, hirurške metode ekstrakcije sperme verovatno neće dati željene ishode, jer se spermatozoidi ne proizvode ili ne razvijaju. Druge dve alternative su: terapija matičnim ćelijama ili vantelesna oplodnja korišćenjem donora sperme.

Ako pacijent još uvek nije spreman da razmotri IVF terapiju pomoću donorske sperme, može se proceniti da li se kvalifikuje za našu terapiju matičnim ćelijama.

Terapija matičnim ćelijama za neopstruktivnu azoospermiju: kako deluje?

Terapija matičnim ćelijama u kontekstu azoospermije može se sprovesti na dva načina. Jedna od njih je sistemska infuzija matičnih ćelija putem IV infuzije, a druga je injekcija matičnih ćelija direktno u testise. Iako se čini da je prethodna metoda imala određeni uspeh, metoda direktnog ubrizgavanja je dala povoljnije ishode na osnovu naših zapažanja.

U IVF centru gde se sprovodi lečenje matičnim ćelijama koriste se mezenhimske matične ćelije u svojim terapijama matičnim ćelijama. Mezenhimske matične ćelije su poznate kao matične ćelije odraslih koje su prisutne u masnom tkivu osobe.

Terapija matičnim ćelijama uključuje upotrebu masnog tkiva pacijenta za izolaciju ćelija. Masno tkivo se dobija postupkom liposukcije. Ovo je relativno kratak postupak, jer je cilj dobijanje male količine tkiva. Jednom kada se dobije mezenhimsko tkivo, laboratorija izoluje mezenhimalne matične ćelije i kombinuje ga sa plazmom bogate trombocitima pacijenta. Kombinovani koktel se zatim ubrizgava u različite delove testisa koji mogu biti odgovorni za zaustavljanje spermatogeneze.

Klikom na OVAJ link možete da saznate više i programu lečenja problema sa muškom neplodnošću putem matičnih ćelija u našoj partnerskoj klinici ADONIS iz Ukrajine. Ukoliko vas zanima još informacija o neplodnosti kod muškaraca, pročitajte sve o tome na našoj stranici OVDE.

office@link4med.com

Viber/WhatsApp +381.60.072.6525

Želite da dobijete ponudu za neki od naših tretmana?

Kontaktirajte nas i dobićete vašu individualnu ponudu ili savet koji je tretman najbolji za vas.

Šta je blagi ciklus VTO?

infertilitet kod žena

Podrška partnera u borbi sa neplodnošću

Infertilitet – psihološko savetovanje

Neplodnost i psihološka borba

Infertilitet – psihološko savetovanje

Kalkulator koji izračuna uspešnost vašeg IVF

IVF kalkulator - da li mogu da proverim koju šansu imam da zatrudnim nakon IVF-a ? Kada govorimo o šansi za trudnoću, mislimo na statistiku uspešnosti lečenja IVF-om. Razmislite na trenutak koja bi statistika bila najbolja sa stanovišta pacijenta? Naravno, procenat...

Embriotransfer 3 ili 5 dan?

Prednosti i mane embriotransfera na 3 ili 5 dan

Uzroci neplodnosti mogu imati psihosomatsko poreklo?

Infertilitet – psihološko savetovanje

Transfer 1 ili više embriona?

Šta preporučuju lekari u inostranim IVF klinikama

Kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija?

Na osnovu čega se donor jajnih ćelija odabira?

Da li će dete ličiti na mene?

Da li ste se suočili sa ovim strahom?

Kako izabrati idealnog donora jajnih ćelija?

Ukoliko se pripremate za IVF sa doniranim jajnim ćelijama treba ovo da znate

Zašto nam je važan PGS i PGD?

Pre implatacione genetske analize embriona

Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

Osnovne informacije o VTO programu sa doniranim jajnim ćelijama

Najpovoljniji program donacije jajnih ćelija u Evropi

Naša partnerska IVF klinika iz Ukrajine nudi najpovoljniji program donacije jajnih ćelija

Da li mogu da postanem samohrana majka pomoću donacije jajnih ćelija?

Da li želite da imate svoje dete, ali nemate partnera? Postanite samohrana majka

Kako se mogu usvojiti embrioni?

Šta je program usvajanja embriona?

Želite da započnete program?

Ako želite da saznate više, pošaljite nam pitanje ili upit za vaš lični plan lečenja

Call Now Button