Koje se poteškoće mogu dogoditi u programu sa surogat majkom?

Svim učesnicima surogat programa u cilju je da se program dovede uspešno do kraja i nema sumnje da svi učesnici (Budući roditelji, agencija i surogat majka) daju sve od sebe da se uspeh desi u najkraćem roku, ali ipak mogu da postoje određene poteškoće koje se mogu desiti tokom programa a koje usporavaju realizaciju.

Ono što se u nekim slučajevima može desiti je:

 • Može doći do produženog roka čekanja na profil surogat majke.

Proces odabira surogat majke jedan je od najkompleksnijih procesa u surogat programu. Surogat majke se biraju tek kada se kreiraju embrioni Budućih roditelja. Kandidatkinje prolaze veoma stroge preglede i nekada je teško pronaći potpuno zdravu i spremnu surogat majku u dogovorenom roku. To znači da nekada na vašeg kandidata možete da čekate i nekoliko nedelja duže nego što je to inicijalno planirano i to je često veliki stres za Buduće roditelje.

 • Može se desiti da ne dođe do uspeha embrio transfera. Nekada se dešava da je potrebno nekoliko embrio transfera do uspešnog začeća, posebno ukoliko Budući roditelji žele da koriste sopstvene jajne ćelije u kreiranju embriona. U tim slučajevima, čim su Budući roditelji spremni za naredni transfer i odabere se nova surogat majka, ponovo se vrši transfer.
 • Nekada se desi da se potroše svi embrioni Budućih roditelja, pre uspešnog začeća. U ovom slučaju roditelji pristupaju ponovnoj vantelesnoj oplodnji kako bi se kreirali novi embrioni. Ukoliko su Budući roditelji koristili sopstvene jajne ćelije, a lekar ne savetuje ponovnu stimulaciju Buduće majke, može se nastaviti sa donacijom jajnih ćelija.
 • Može se desiti da genetski skrining embriona pokaže da ni jedan od testiranih embriona nije zdrav i ne savetuje se da se vrši transfer embriona. U tom slučaju se uz konsultaciju sa lekarom nastavlja sa ponovnom oplodnjom, sa sopstvenim ili doniranim jajnim ćelijama.
 • Nekada se desi da uzorak sperme nije dovoljno dobar za oplodnju. Iako se svi nalazi šalju na uvid lekarima i pre dolaska roditelja na kliniku, može se desiti da na dan uzorkovanja uzorak nije dovoljno dobar. U tom slučaju daju se saveti za poboljšanje uzorka i planira se ponovni dolazak na uzorkovanje sperme.
 • Postoji mogućnost da se nakon hormonske stimulacije Buduće majke ne dobiju jajne ćelije ili da one nisu dobrog kvaliteta za oplodnju. U ovakvom slučaju Buduća majka može da doputuje na ponovnu stimulaciju ili da se prebaci na program donacije jajnih ćelija, ako se tako savetuje od strane lekara.
 • Može doći do spontanog pobačaja ili abortusa. Abortus se radi samo ako je indikovano iz medicinskih razloga (kada postoje određene smetnje u razvoju fetusa), a odluka o tome da li će abortus biti urađen je uvek na Budućim roditeljima, uz konsultaciju sa lekarom.

   

  Sve informacije o načinima realizacije surogat majčinstva, cenama programa kao i uslovima realizacije možete od nas dobiti putem neobaveznih besplatnih konsultacija o surogat programima koje možete zakazati na ovoj stranici: BESPLATNE konsultacije za surogat programe

  ili nam jednostavno pišite

  office@link4med.com

  Viber/WhatsApp: +381.60.0726.525

  Želite da dobijete ponudu za neki od naših tretmana?

  Kontaktirajte nas i dobićete vašu individualnu ponudu ili savet koji je tretman najbolji za vas.

  Šta je blagi ciklus VTO?

  infertilitet kod žena

  Podrška partnera u borbi sa neplodnošću

  Infertilitet – psihološko savetovanje

  Neplodnost i psihološka borba

  Infertilitet – psihološko savetovanje

  Kalkulator koji izračuna uspešnost vašeg IVF

  IVF kalkulator - da li mogu da proverim koju šansu imam da zatrudnim nakon IVF-a ? Kada govorimo o šansi za trudnoću, mislimo na statistiku uspešnosti lečenja IVF-om. Razmislite na trenutak koja bi statistika bila najbolja sa stanovišta pacijenta? Naravno, procenat...

  Embriotransfer 3 ili 5 dan?

  Prednosti i mane embriotransfera na 3 ili 5 dan

  Uzroci neplodnosti mogu imati psihosomatsko poreklo?

  Infertilitet – psihološko savetovanje

  Transfer 1 ili više embriona?

  Šta preporučuju lekari u inostranim IVF klinikama

  Kako izgleda proces odabira donora jajnih ćelija?

  Na osnovu čega se donor jajnih ćelija odabira?

  Da li će dete ličiti na mene?

  Da li ste se suočili sa ovim strahom?

  Kako izabrati idealnog donora jajnih ćelija?

  Ukoliko se pripremate za IVF sa doniranim jajnim ćelijama treba ovo da znate

  Zašto nam je važan PGS i PGD?

  Pre implatacione genetske analize embriona

  Da li planirate vantelesnu oplodnju sa donorskim jajnim ćelijama?

  Osnovne informacije o VTO programu sa doniranim jajnim ćelijama

  Najpovoljniji program donacije jajnih ćelija u Evropi

  Naša partnerska IVF klinika iz Ukrajine nudi najpovoljniji program donacije jajnih ćelija

  Da li mogu da postanem samohrana majka pomoću donacije jajnih ćelija?

  Da li želite da imate svoje dete, ali nemate partnera? Postanite samohrana majka

  Kako se mogu usvojiti embrioni?

  Šta je program usvajanja embriona?

  Želite da započnete program?

  Ako želite da saznate više, pošaljite nam pitanje ili upit za vaš lični plan lečenja

  Call Now Button